Recension One Reckless Summer av Toni Blake

2009-one-reckless-summer

Toni Blakes One Reckless Summer är en riktig sommarbok. Den innehåller sex, småstadsskvaller och kärlek, i den nämnda ordningen. Och ja, en mörk, mystisk man med en hemlighet är inblandad.

Boken är en kärlekshistoria mellan Jenny Tolliver och Mick Brody men också en berättelse om två olika socioekonomiska skikt i en amerikansk småstad. Författaren kallar staden för Destiny och placerar den i delstaten Ohio. Lite i utkanten av staden ligger en sjö vars solsida kantas av små söta pepparkakshus med äppelträdgårdar. Här ligger Jennys föräldrahem. På sjöns mörka sida finns bara ett hus. I skuggan av de höga träden och mellan klipporna har familjen Brody bott i sin stuga, fast nu har huset stått tomt länge.

Jenny, dotter till stadens polischef, har kommit tillbaka för att tillbringa sommaren i Destiny. Hennes äktenskap har kraschat, självförtroendet ligger i botten och ”alla” tycker synd om henne som är så snäll och fin. Jenny är dock urless på att vara ”snäll och fin”, det var just det som fick ex-maken att söka spänning hos en annan kvinna. Jennys passion i livet är stjärnskådning och den perfekta platsen för att betrakta den nattliga stjärnhimlen med ett teleskop finns på andra sidan sjön, på klippan vid Brodys hus. En mörk natt tar Jenny kanoten och paddlar över sjön så som hon gjort flera gånger förut när hon var yngre.

Men den här natten är hon inte ensam. Det gamla huset, inklämt mellan klipporna, osynligt från andra sidan sjön, är inte längre obebott. I mörkret vakar Mick Brody som inte gillar inkräktare. Den mörka, mystiska Mick Brody som i smyg trånat efter ouppnåeliga Jenny Tolliver redan i skolan. Micks föräldrar var både alkoholiserade och våldsbenägna och hans äldre bror Wayne sitter i inne på flerårigt fängelsestraff. Även Mick har ett rykte om sig att inte vara Guds bästa barn, men är, som det visar sig, den rätte att bekräfta Jenny på det sexuella planet. Mick har dock inte återvänt frivilligt och det har med hans hemlighet att göra.

Det handlar om (mycket) sex med desperation som krydda, men också om hur Jenny och Mick behöver varandra. Det handlar om två personer med vitt skilda bakgrund som lyckas hitta till personen bakom den sociala masken. Jenny brottas med sitt samvete inför sin far, och både Jenny och Mick brottas med sina känslor inför sig själva. Och det är välbeskrivet.

One Reckless Summer skrevs 2009 och ingår i en serie på sex böcker som handlar om Destiny, Ohio. Den sista delen i serien kom ut i april i 2013.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: